Häkkilän retkipolku

Tähtikohde VAHVISTETTU AVOINNA
Arvostelu
5.001
Kuvat ja videot

0 arviota 1 peukku 0 peukkua 1 arvostelu
Maakunta
Matkailumaakunta
Paikkakunta
Palvelut
Hintahaitari
0€
Kohteen kuvaus

Häkkilän retkipolun reitit ovat pituudeltaan 12 – 30 kilometriä. Polku kiertää Häkkilän kyläaluetta läpi erilaisten metsien ja maastojen. Retkipolku jakautuu pohjoisen pidempään ja eteläisen lyhyempään reittiin.

Eteläinen reitti kulkee pitkin Kyyveden kaunista rantamaisemaa, Keronvuoren aarnialueen läpi Maislammen ja Hietajärven kautta Mannisen suolle ja sieltä Vehkamäelle ja edelleen Kapustasalmelle. Eteläisen reitin varrella on kolme katettua levähdyspaikkaa, josta löytyvät myös WC-tilat. Eteläinen reitti on merkitty sinisin polkuviitoin. Lisäopasteina reitillä toimivat keltaiset nauhat ja neliöt puiden kyljissä sekä puiset polkuviitat. Eteläinen reitti on pituudeltaan noin 13 kilometriä.

Pohjoinen reitti kulkee Häkkilän entisen keskuksen, Häkkilänrannan, kautta Rajainmäelle, Pohoslammen, Pahanlammen ja Laihalahden ohi Vehkamäelle. Pohjoisella reitillä on myös pisto Ruunavuorelle, jossa sijaitsee näköalapaikka. Pohjoisen reitin varrella on kaksi levähdyspaikkaa Ruunavuoren piston alussa Pitkänlahti sekä Laihalahdentien varressa Laihalahti. Pohjoisen reitin pituus on noin 16 kilometriä. Reitti on merkitty keltaisin nauhoin ja neliöin sekä puisin polkuviitoin. Pohjoinen reitti soveltuu myös maastopyörällä tai läskipyörällä ajettavaksi.

Retkipolku sopii erinomaisesti perheille. Patikointiin voit valita eripituisia matkoja ja auton voit jättää Häkkilän erämajalle, Kapustasalmelle tai Ohenvuoren juureen. Keronlahden keittokatoksen luo pääsee myös autolla Keronvuorentietä pitkin. Keronlahdella on Naarajoki – Kyyvesi – Puula –melontareitin rantautumispaikka, joten vesillä liikkujat pääsevät reitille myös Keronlahdelta.

Reitin yhteyshenkilö on Veli Manninen, puh. 044 239 2346.

Kartta ja reittiohjeet
Aukioloajat
Maanantai
Koko päivän
Tiistai
Koko päivän
Keskiviikko
Koko päivän
Torstai
Koko päivän
Perjantai
Koko päivän
Lauantai
Koko päivän
Sunnuntai
Koko päivän


Ota yhteyttä