Helsingin tärkeimmät nähtävyydet – Top 5

Suunnitteletko lomaa Helsingissä? Tässä kaupungin viisi tunnetuinta nähtävyyttä, jotka jokaisen kannattaa kokea! Lista on kiinnostava yhtä lailla sekä vierailijoille että paikallisille. Nämä kohteet kuuluvat ensikertalaisen yleissivistykseen, jos Helsinki on sinulle vielä vieraampi paikka. Yhtä lailla myös paikallisten kannattaa laittaa kohteet korvan taakse – Helsingin ikivihreät vierailukohteet kestävät aikaa ja niissä voi hyvin vierailla vaikka joka kesä uudelleen!

  • 1. Tuomiokirkko ja Senaatintori ovat perinteisintä HelsinkiäNikolainkirkko-nimellä alun perin rakennettu Tuomiokirkko tunnetaan myös nimellä Suurkirkko. Tämä saksalaisen J.C.L. Engelin sunnittelema kirkko hohtaa komean valkoisena Senaatintorin laidalla ja sen voi hyvin laskea koko kaupungin näkyvimmäksi ja tunnetuimmaksi maamerkiksi – yksikään turistibussi ei tee Helsingin-kierrosta käymättä vähintään vilkaisemassa Tuomiokirkkoa. Tuomiokirkossa vierailee vuosittain jopa puoli miljoonaa kävijää, joista noin puolet on ulkomaalaisia matkailijoita.Tuomiokirkon portaiden kapuaminen ylös saakka kuuluu ensikertalaisen tärkeisiin Helsinki-elämyksiin. Sisällä kirkossa on kaikkiaan 1 300 istumapaikkaa. Tuomiokirkko on erittäin suosittu häiden, konserttien ja muiden tapahtumien järjestämispaikka. Eikä syyttä, sillä tämä kaunis kirkko edustaa tunnelmaltaan upeinta Helsinkiä, ja koko Senaatintorin empiretyyliä edustava miljöö on ainutlaatuinen myös kansainvälisessä mittakaavassa.
  • 2. Suomenlinnassa viihtyy vaikka koko päivänPakkaa eväät mukaan ja ota suunta Suomenlinnaan! Suomenlinna eli Viapori on Unescon maailmanperintölistallekin kuuluva historiallinen linnoitus, joka sijaitsee saaristossa Helsingin edustalla. Suomenlinnaan kuljetaan Kauppatorilta lähtevillä lautoilla, joita kulkee ympäri vuoden aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan saakka. Viiden eri saaren alueelle ulottuvan linnoituksen rakennustyöt aloitettiin vuonna 1748. Kaikkiaan 80 hehtaarin alueella on noin kaksisataa rakennusta, kuusi kilometriä muuria ja yli sata vanhaa tykkiä. Suomenlinnassa myös asutaan edelleen – asukkaita on kaikkiaan noin 850.Suomenlinna on suosittu käyntikohde sekä turistien että paikallisten keskuudessa. Linnoitussaarten nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa hieno Suomenlinnan kirkko, museosukellusvene Vesikko ja Helsingin taiteilijaseuran galleria. Suomenlinnassa on myös kahviloita ja ravintoloita, kesäteatteri, Merisotakoulu sekä Suomenlinnan vankila.Suomenlinna on erityisen suosittu käyntikohde kesäisin, jolloin sen merimaisemat ovat kauneimmillaan. Myös talvikausi sopii hyvin vierailun ajankohdaksi. Varaudu kuitenkin talviseen merituuleen hyvällä vaatetuksella.
  • 3. Kauppatori ja kauppahalli täyttävät vatsasi herkuillaJo aamuvarhaisella henkiin heräävä Kauppatori on Helsingin perinteinen sydän. Nauti munkkikahvit tai hanki mukavat tuliaiset torikauppiailta, katsele ihmisvilinää ja sataman lokkien lentelyä. Kauppaa käydään arkisin koko päivän ajan aina iltakuuteen saakka, lauantaisin viiteen ja sunnuntaisin neljään. Aivan vieressä on myös tuoreesti uuteen loistoon remontoitu Vanha Kauppahalli, jonka kauppiaiden tiskit notkuvat mitä erilaisimpia herkkuja Suomesta ja maailmalta.Kauppatorin kupeesta löytyy myös paljon muuta koettavaa: esimerkiksi Finnair Sky Wheel ja Allas Sea Pool tarjoavat matkailijalle hienoja maisemia ja mahdollisuuden pulahtaa saunasta raikkaalle meriuinnille. Maailmanpyörän korkeimmalta kohdalta saattaa pilvettömänä päivänä nähdä jopa Tallinnaan saakka.
  • 4. Kävele Esplanadi päästä päähänEsplanadin puisto elää ympäri vuoden. Pohjois- ja Eteläesplanadien välissä sijaitseva lähes kilometrin pituinen puisto puisto on suosittu ajanviettopaikka aamusta iltaan. Kesäisin sitä värittävät näyttävät kukkaistutukset ja talvisin puisto koristellaan upealla valaistuksella. Puiston laidoilla on useita erinomaisia ruokapaikkoja ja kahviloita herkkuineen. Ravintola Kappelia vastapäätä sijaitsevalla Espan lavalla kuullaan kesäkaudella ilmaista livemusiikkia.
  • 5. Linnanmäki on lapsiperheiden supersuosikkiMiljoona kävijää ei voi olla väärässä. Linnanmäki on vuosi toisensa jälkeen lapsiperheiden suursuosikki, joka ehtii yksin kesäkauden aikana kerätä noin miljoona vierailijaa joka vuosi. Vuonna 1950 avattu huvipuisto on ehtinyt viihdyttää lapsia ja lapsenmielisiä jo lähes 70 vuoden ajan.Linnanmäki sijaitsee Helsingin Alppiharjun kaupunginosassa. Vierailuun kannattaa varata vähintään puolikas päivä aikaa. Siinä, missä pienemmille riittää jokunen tunti, vanhemmat lapset viihtyvät puiston pyörteissä helposti vaikka koko päivänkin. Huvipuistolaitteita on kaikkiaan yli 40 ja lisäksi tekemistä tarjoavat pelihallit, ravintolat, oma Peacock-teatteri sekä vedenalaiseen elämään perehdyttävä Sea Life -akvaario.
  • Mitä muuta Helsingissä kannattaa nähdä?Mitkä muut nähtävyydet kuuluvat mielestäsi Helsingin ehdottomiin vierailukohteisiin? Tämän listan viisi kohdetta ovat tietenkin vain pintaraapaisu Helsingin laajasta matkailutarjonnasta – tunnetuimpien nähtävyyksien lisäksi kaupunki on täynnä baarien ja pikkuputiikkien trendikortteleita, tuntemattomia helmiä ja rosoisen kiinnostavia kaupunginosia, jotka vain odottavat löytäjäänsä. Kerro omat vinkkisi kommenteissa!

Ei vielä kommentteja. Ole Sinä ensimmäinen.

Jätä kommentti

Your email address will not be published.


*